Με μια Ματιά 10/11/2014

Με μια Ματιά

10 Νοεμβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.


Η Avira παρουσιάζει τη νέα σειρά Antivirus Security Software 2015

Τη νέα σειρά Antivirus Security Software 2015, η οποία ενσωματώνει πλήθος νέων εξελιγμένων χαρακτηριστικών για την προστασία τόσο των φορητών συσκευών όσο και της ψηφιακής σας παρουσίας, παρουσιάζει η Avira. Η νέα σειρά προϊόντων Avira 2015 ενσωματώνει έναν ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανισμό για την ακριβέστερη ανίχνευση απειλών, αλλά και προηγμένα χαρακτηριστικά προστασίας για φορητές συσκευές με λειτουργικό Android και iOS. Έτσι, ο χρήστης ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί, είναι πάντοτε προστατευμένος. Για πρώτη φορά, ως μέρος της λήψης του προϊόντος, οι χρήστες της Avira θα λάβουν τόσο το Avira Browser Security (ABS) που τους προστατεύει κατά την περιήγησή τους στο Internet, όσο και το Avira Safe Search, που προστατεύει την ιδιωτικότητα τους, εμποδίζοντας απειλές που προέρχονται από ιστοσελίδες.

Ψηφιακή Σύγκλιση: Ενημέρωση για το Jeremie ICT
Εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση για την Κοινοτική Πρωτοβουλία Jeremie ICT διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση", σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την πρωτοβουλία Jeremie ICT , η οποία, με τη δημιουργία Venture Capitals και επενδύσεων σε νεοφυείς καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συμβάλλει στη μεγέθυνση του οικοσυστήματος της ψηφιακής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Το πρώτο Bitmore Smartphone από την Info Quest Technologies
Τη διάθεση του πρώτου Android Smartphone Bitmore,  με 5” IPS οθόνη και Dual SIM, ανακοίνωσε η Info Quest Technologies. Τα προϊόντα Bitmore, αποτελούν την πρόταση της εταιρείας και ήδη στα τρία χρόνια παρουσίας τους στην αγορά, με «αιχμή του δόρατος» τα Android και Windows Tablets, έχουν κερδίσει σε σημαντικό βαθμό τις προτιμήσεις των καταναλωτών. To νέο Βitmore Smartphone SP521Q, είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.you.gr, στις μεγάλες αλυσίδες τεχνολογίας και σε επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών της Info Quest Technologies.

Οι συνεπεξεργαστές Intel επιταχύνουν τις έρευνες υδρογονανθράκων
Ένα νέο υπολογιστικό σύστημα, σχεδιασμένο κατ' αποκλειστικότητα, το οποίο χρησιμοποιεί 3.800 συνεπεργαστές Intel(R) Xeon PhiTM, παρουσιάσαν η SGI και η DownUnder GeoSolutions (DUG), εταιρεία με αντικείμενο τις γεοεπιστήμες. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υλοποιήσεις συστημάτων με συνεπεξεργαστές Xeon Phi για εμπορική χρήση. Με προστιθέμενη υπολογιστική ισχύ έως και 6 petaflops (στην αιχμή της), το σύστημα επιταχύνει σημαντικά τους χρόνους ανάλυσης, που απαιτούνται για την επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στους πελάτες της DUG να υλοποιήσουν έργα σχετικά εξόρυξης υδρογονανθράκων νωρίτερα, απολαμβάνοντας δυνητικά εξοικονόμηση εκατομμυρίων δολαρίων.

INTRACOM Defense Electronics: Κατασκευάζει το ελληνικό drone
Στην κοινοπραξία ανάπτυξης του ελληνικού Μη Επανδρωμένου Πολιτικού Αεροσκάφους (Hellenic Civil Unmanned Air Vehicle-HCUAV), συμμετέχει η IDE (INTRACOM Defense Electronics). Το νέο αεροσκάφος θα έχει ως αποστολή την υποστήριξη των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και δημόσιας ασφάλειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα HCUAV συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ στην κοινοπραξία συμμετέχουν εγχώρια ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και άλλες ελληνικές εταιρίες. Η IDE έχει αναλάβει την ολοκλήρωση κρίσιμων συστημάτων, όπως οι ηλεκτρο-οπτικοί αισθητήρες, οι επικοινωνίες, οι κινητοί σταθμοί εδάφους, καθώς και τα συστήματα ευφυούς λογισμικού.

INTRALOT: Βελτίωση τζίρου στο 9μηνο
Αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 23,1%, ο οποίος διαμορφώθηκε σε €1,329,5 δις, πέτυχε το 9μηνο η Intralot. Στον αντίποδα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της ελληνικής πολυεθνικής σημείωσαν μείωση 8,2% και κατήλθαν στα €131,7 εκατ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ήταν μειωμένα κατά 13,3% και διαμορφώθηκαν στα €66,2 εκατ., επηρεασμένα από συναλλαγματικές διαφορές ύψους €9,8 εκατ. Τα δε κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 32,1%, στα €27,3 εκατ. Τέλος, οι λειτουργικές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν σε €45,1 εκατ. το 9μηνο, παραμένοντας σταθερές σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τις καθαρές δανειακές υποχρεώσεις να παραμένουν, επίσης, έναντι του  πρώτου εξαμήνου του 2014 στα €401,3 εκατ.

Πρωτιά της Lenovo στην αγορά PC στην Ελλάδα
Ηγετική θέση στην ελληνική αγορά PC κατέχει πλέον η Lenovo, η οποία το τρίμηνο, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κινεζική πολυεθνική, τα έσοδα της Lenovo σε Ευρώπη/Μέση Ανατολή/Αφρική (ΕΜΕΑ), το 2ο οικονομικό τρίμηνο, έφθασαν τα $753 εκατ., αυξημένα κατά 33%, επίδοση που επέτρεψε στη Lenovo να κάνει ρεκόρ στα παγκόσμια έσοδα κατά 29%. Στη διάρκεια του τριμήνου, κατέκτησε την 1η θέση στα PC σε 16 χώρες της EMEA, ενισχύοντας τη θέση της στην αγορά PC στην ΕΜΕΑ. Οι αποστολές PC της Lenovo αυξήθηκαν κατά 6,4%, παγκοσμίως, σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τη συνολική μείωση της βιομηχανίας κατά 2,3%. Ως αποτέλεσμα, η Lenovo κέρδισε 1,5 μονάδες μεριδίου, από έτος σε έτος, και κατέκτησε μερίδιο αγοράς 18%.

Ο Ιωάννης Γαλανάκης στη Lenovo
Τη θέση του MIDH ( Mobile Internet Digital Home ) Sales Manager, Greece & Cyprus της Lenovo ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Γαλανάκης, καταξιωμένο στέλεχος με πολυετή εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας. Ο κ. Γαλανάκης το 2004 εντάχθηκε στο δυναμικό της Πλαίσιο Computers, όπου ήταν επικεφαλής του Mobility Category για αρκετά χρόνια. Ανέλαβε τα TURBO X tablets, πετυχαίνοντας, σύμφωνα με τη GFK, μερίδιο πωλήσεων 20% και κατακτώντας την 1η θέση. Κατά την ίδια περίοδο, εισήγαγε με επιτυχία τη σειρά smartphones TURBO X στην ελληνική αγορά. Ο κ. Γαλανάκης είναι κάτοχος πτυχίου Management Science & Technology και Master of Business Administration του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Space Hellas στη διεθνή έκθεση Μετεωρολογίας
Το “παρών” στη διεθνή έκθεση Meteorological Technology World Expo 2014 έδωσε η Space Hellas. Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, αποτελεί παγκόσμιο σημείο συνάντησης για το χώρο της Μετεωρολογίας, με 150 εκθέτες από 70 χώρες και 2.500 επισκέπτες. Η Space Hellas, System Integrator στο χώρο του ICT, με τεχνολογική εξειδίκευση στην ανάπτυξη και υποστήριξη δικτύων Ραντάρ Μετεωρολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο, συμμετείχε για πρώτη φορά με δικό της περίπτερο στη διεθνή έκθεση, με στόχο την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της προσπάθειας ανάπτυξης της εταιρίας, στο χώρο της Μετεωρολογίας.

ΣΦΕΕ Innovation Project: Στην τελική ευθεία οι 10 φιναλίστ
Τους 10 φιναλίστ του ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0 ανέδειξε η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού ολοκληρώνοντας την δεύτερη φάση αξιολόγησης. Οι υποψήφιες ομάδες, που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας ό,τι πιο καινούργιο έχει να δείξει ο κλάδος της Υγείας στην Ελλάδα, διεκδικώντας έπαθλο συνολικής αξίας €50.000. Οι τρεις νικητές, εκτός από το χρηματικό έπαθλο, θα κερδίσουν και πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης.

Xerox: Ηγέτιδα στην αγορά των Managed Print Services 
Ως ηγέτιδα εταιρεία, στην ευρωπαϊκή αγορά managed print services (MPS) για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναγνωρίστηκε η Xerox. Έκθεση του ομίλου ερευνών Quocirca, αποδίδει την ηγετική θέση της Xerox στο χαρτοφυλάκιο channel MPS, το οποίο καλύπτει ένα εύρος υπηρεσιών από βασική παροχή μηχανημάτων, τεχνικής κάλυψης  και αναλώσιμων μέχρι την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών με μηχανήματα άλλων κατασκευαστών. Η έκθεση υπογραμμίζει τα δυνατά σημεία της Xerox, όπως η υποστήριξη συσκευών πολλαπλών κατασκευαστών που προσφέρουν τα Xerox Partner Print Services (XPPS) και η ευελιξία της πλατφόρμας XPPS, το πρόγραμμα Personalised Application Builder.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ