Με μια Ματιά 6/11/2014

Με μια Ματιά

06 Νοεμβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Epsilon Net: Άνοιγμα σε νέες κάθετες αγορές
Την επέκταση της σε νέες, κάθετες αγορές (λιανική, εστίαση, ξενοδοχεία, υπηρεσίες) πέραν των λύσεων για λογιστικά γραφεία και για μισθοδοσίες επιχειρήσεων, που ήδη διαθέτει, δρομολογεί η Epsilon Net. Η επέκταση θα καταστεί εφικτή με το λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας εμπορικής διαχείρισης PYLON, η οποία παρουσιάστηκε στην ετήσια εκδήλωση συνεργατών της Epsilon Net. Επίσης, η εταιρία δρομολογεί την περαιτέρω ενίσχυση του πανελλαδικού δικτύου συνεργατών.

GLOBO: Πιστοποίηση FIPS 140-2 για το GO!Enterprise
Την πιστοποίηση των συστημάτων της, με βάση αυστηρότερα κριτήρια ασφαλείας, ανακοίνωσε η GLOBO. Η εταιρεία, που απέσπασε την πιστοποίηση FIPS 140-2 για το GO!Enterprise, τη χαρακτηρίζει σταθμό στη στρατηγική της για επέκταση στις ΗΠΑ, καθώς πλέον μπορεί να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά σε ρυθμιζόμενες αγορές, όπως οι κυβερνήσεις και οι τομείς των χρηματοοικονομικών και της υγείας, που απαιτούν το υψηλότερο επίπεδο πιστοποιημένης κρυπτογράφησης.

MLS Πληροφορική: Βελτίωση μεγεθών στο 9μηνο
Άνοδο στα οικονομικά της μεγέθη εμφάνισε η MLS Πληροφορική το 9μηνο του 2014, με τον κύκλο εργασιών να καταγράφει αύξηση κατά 34% και να διαμορφώνεται στα €8,17 εκατ. Τα κέρδη, μετά φόρων, ανήλθαν σε €1,63 εκατ. από €1,35 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, με τα EBITDA να αυξάνονται σε €3,87 εκατ. έναντι €3,62 εκατ. το 9μηνο του 2014. Η καθαρή θέση της εταιρίας στις 30/9/2014 διαμορφώθηκε σε €21,2 εκατ. από €19,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Φθηνότερη τιμή για το best seller της LG, LG G2
Σε νέα, πιο οικονομική τιμή, διαθέτει το νούμερο 1 σε πωλήσεις smartphone της, το  LG G2, η LG Electronics. Συγκεκριμένα, από την 1η Νοεμβρίου το LG G2 πωλείται στην τιμή των €349, σε σχέση με την προηγούμενη τιμή λιανικής στα €449, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους χρήστες να το αποκτήσουν, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά τους.

Oracle Day 2014: Οι ανατροπές που φέρνει η ψηφιακή εποχή
Οι ανατροπές, που φέρνει η ψηφιακή εποχή και πώς αυτές μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος των επιχειρήσεων, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης Oracle Day 2014. Η εκδήλωση Oracle Day, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), είχε ως κεντρικούς ομιλητές τον VP Engineered Systems, Oracle ECEMEA, κ. Βασίλη Δημόπουλο, και τον Country Leader Oracle Hellas & Cluster Leader Oracle GCMM, κ. Αντώνη Μονοκρούσο. Το σύνολο των ομιλιών επικεντρώθηκε στις νέες τεχνολογικές τάσεις, όπως το cloud, τα big data analytics, το mobility και τα social media και πως αυτά τα εργαλεία μπορούν να μετασχηματίσουν τα τμήματα ΙΤ των ελληνικών εταιρειών.

ΟΤΕ: Ελεύθερες ταμειακές ροές €500 εκατ. το 2014
Αυξημένα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη κατά 24,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, στα €94,2 εκατ. ανακοίνωσε για το 3ο τρίμηνο ο ΟΤΕ, με τον αντίστοιχο δείκτη για το 9μηνο να ενισχύεται κατά 17,9% στα €223,8 εκατ. Ο κύκλος εργασιών στο τρίμηνο υποχώρησε κατά 5% στα €987,6 εκατ. και στο 9μηνο κατά 3,5% στα €2,901 δις. Τα EBITDA υποχώρησαν κατά 0,4% στα €367,4 εκατ. το 3ο τρίμηνο και κατά 1,5% στα €1,041 δις στο 9μηνο. Επιπλέον, ο καθαρός δανεισμός του ομίλου μειώθηκε κατά 5% από τα τέλη του 2913, διαμορφούμενος σε €1,4 δις. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τριμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε ότι ο όμιλος θα πετύχει το στόχο για ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους €500 εκατ. το 2014.

Η SiEBEN στη Syskevasia 2014
Τις ολοκληρωμένες λύσεις του Enterprise Mobility και της φορητής παραγγελειοληψίας, καθώς και τη νέα έκδοση της πλατφόρμας PocketBiz, της πλατφόρμας mobile εφαρμογών, θα παρουσιάσουν στο κοινό στελέχη της SiEBEN, στη 14η διεθνή Έκθεση Συσκευασιών, Εκτυπώσεων & Logistics,  Syskevasia 14. Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη νέα πλατφόρμα Integrated Digital Marketing Management της SiEBEN, το Marera.

Xerox: Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2014
Την ετήσια έκθεση γύρω από την Εταιρική Υπευθυνότητα, η οποία συνοψίζει την πρόοδο της εταιρείας προς την αειφόρο επιχειρηματικότητα, παρουσίασε η Xerox. Η έκθεση έρχεται μετά από την ένταξη της Xerox στον δείκτη Dow Jones Sustainability North America και τη βαθμολόγησή της με 95 (A-), ανάμεσα στα υψηλότερα σκορ, από το CDP (Carbon Disclosure Project).

Σε εξέλιξη το due diligence για τη Nova
Τα στοιχεία της διαδικασίας due diligence, που είναι σε εξέλιξη για τη Nova, μελετά ο ΟΤΕ, ο οποίος έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της συνδρομητικής πλατφόρμας. Τα στελέχη του ΟΤΕ, απαντώντας χθες σε ερωτήσεις αναλυτών, κατά την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, τόνισαν ότι πρόκειται για μια διαδικασία περίπλοκη και ευαίσθητη, εκτιμώντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα, με βάση τα στοιχεία του due diligence. Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το κόστος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League, ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ομίλου, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης σημείωσε πως –κατά τις εκτιμήσεις του ΟΤΕ Forthnet, ANT1 και ΝΕΡΙΤ -που έχουν σήμερα τα δικαιώματα- καταβάλλουν συνολικό ετήσιο τίμημα 31-32 εκατ. ευρώ, ενώ ο Οργανισμός προσφέροντας ένα ελαφρά υψηλότερο τίμημα, απέκτησε τα δικαιώματα για τη μετάδοση περισσότερων αγώνων.

Tη “Nέα Γενιά” MachineStruxure παρουσιάζει h Schneider Electric
Tη «Nέα Γενιά» του MachineStruxure παρουσιάζει η Schneider Electric, εξασφαλίζοντας ομαλή και βέλτιστη απόδοση των λύσεων αυτοματισμού στην κατασκευή μηχανημάτων. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, σε σχετική ανακοίνωση, η μεγαλύτερη ευελιξία στο υλικό των λογικών ελεγκτών PLC, όπως και η ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα, οδηγεί στη βελτιστοποίηση του κόστους αυτοματισμού για ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων. Όλοι οι ελεγκτές της «Νέας Γενιάς» διαθέτουν ενσωματωμένες θύρες USB για τον προγραμματισμό.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ