Με μια Ματιά 24/10/2014

Με μια Ματιά

24 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

IBM και SAP συνεργάζονται για το Enterprise Cloud
Τις δυνάμεις τους προκειμένου να δώσουν ώθηση στην υιοθέτηση του Enterprise Cloud συνασπίζουν η SAP SE και η IBM. Συγκεκριμένα, η SAP επέλεξε την IBM ως βασικό στρατηγικό πάροχο υπηρεσιών υποδομής cloud για τις κρίσιμες, επιχειρηματικές εφαρμογές της – διευκολύνοντας τους πελάτες της να διεξάγουν βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητές στο cloud. Η πρόταση SAP® HANA Enterprise Cloud είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του ανοικτού και ασφαλούς cloud της IBM.

Ξεκινά η παγκόσμια διάθεση του νέου LG G Watch R
Είσοδο στην αγορά των wearables πραγματοποιεί η LG Electronics (LG), ανακοινώνοντας το νέο Android wearable LG G Watch R. Η παγκόσμια διάθεση του νέου προϊόντος θα ξεκινήσει του από τις αρχές του Νοεμβρίου σε αγορές όλης της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων χωρών, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν οι αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.

Επιβράβευση για το ESET Smart Security
Την υψηλότερη επίδοση πέτυχε η ESET® στις πρόσφατες δοκιμές Γονικού Ελέγχου του ανεξάρτητου οργανισμού AV-Comparatives. Η λύση ESET Smart Security, που πρόσφατα παρουσιάστηκε με τη νέα έκδοση της όγδοης γενιάς, βαθμολογήθηκε ως η καλύτερη ως προς το web filtering, ανάμεσα σε δώδεκα σουίτες διαδικτυακής ασφάλειας για Windows με γονικό έλεγχο.

Επικεφαλής της T-Mobile Πολωνίας ο Ζαχαρίας Πιπερίδης
Επικεφαλής της T-Mobile Πολωνίας  αναλαμβάνει προσωρινά ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, διατηρώντας παράλληλα τα σημερινά του καθήκοντα στον όμιλο. Ο κ. Πιπερίδης αναλαμβάνει Interim CEO της T-Mobile Polska από την 1η Νοεμβρίου, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του σημερινού επικεφαλής, κ. Miroslav Rakowski, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Νέα Smart-UPS On-Line από τη Schneider Electric
Πέντε νέα UPS, της σειράς Smart-UPS On-Line, ισχύος από 5 έως 10kVA, παρουσίασε η Schneider Electric, που ειδικεύεται στη διαχείριση ενέργειας και στα συστήματα παροχής ισχύος για κρίσιμες εφαρμογές. Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα από 6-10 kVA αποτελούν τα πρώτα μονοφασικά UPS της APC by Schneider Electric με μοναδιαίο συντελεστή ισχύος, ενώ το μικρότερο UPS των 5 kVA έχει συντελεστή ισχύος ίσο με 0.9.

ΕΚΑΒ: Ηλεκτρονική διαχείριση κλήσεων και περιστατικών
Μια εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης επειγόντων περιστατικών ενεργοποιποιεί το ΕΚΑΒ Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Το σύστημα υποστηρίζει την ηλεκτρονική καταγραφή των πληροφοριών από τις εισερχόμενες κλήσεις και κάνει τη βασική κατηγοριοποίηση του βαθμού σοβαρότητας, ώστε να γίνεται η ορθολογική αντιμετώπιση των περιστατικών.

Action Finance Initiative: Παροχή μικροπιστώσεων
Υπεγράφη η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της Παγκρήτιας Τράπεζας και της Action Finance Initiative (AFI) στην οποία συμμετέχει πλειοψηφικά η ACTION AID HELLAS, με σκοπό την παροχή μικροπιστώσεων προς ευάλωτες ομάδες πολιτών. Η Action Finance Initiative (AFI), είναι ένας νεοϊδρυθείς μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στην ανάπτυξη του θεσμού των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα.

Διεύρυνση ζημιών για τη Microsoft το τρίτο τρίμηνο
Βελτιωμένα έναντι των προηγούμενων τριμήνων, αλλά υποδεέστερα της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ήταν τα καθαρά κέρδη της Microsoft το τρίτο τρίμηνο. Ο τεχνολογικός κολοσσός εμφάνισε καθαρη κερδοφορία 4,5 δις. δολ., μειωμένη κατά 14% σε σχέση με πέρσι. Η εταιρεία αποδίδει την πτώση σε δαπάνες αναδόμησης της εταιρικής δομής, που ακολούθησαν την εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia.

Εκτοξεύθηκαν οι ζημιές της Amazon
Σημαντική διεύρυνση ζημιών -και μάλιστα παρά την αύξηση των πωλήσεων- «είδε» η Amazon το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Η εταιρεία ζημιές 427 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 41 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στον αντίποδα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν σε 20,58 δισ. δολάρια την εξεταζόμενη περίοδο από 17,09 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2013.

H Vanderbilt Industries αποκτά τα προϊόντα ασφάλειας της Siemens
Η Vanderbilt Industries, κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος συστημάτων ασφάλειας αιχμής, κατέληξε σε συμφωνία με τη Siemens για την εξαγορά των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στον τομέα των Προϊόντων Ασφάλειας. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα μετονομαστεί σε Vanderbilt International. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2015.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ