Με μια Ματιά 22/10/2014

Με μια Ματιά

22 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Crypto: Είσοδος στην αγορά tablets και smartphones
Την είσοδο της στην αγορά των smartphones και των tablets, σε συνεργασία με την Gigabyte, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Crypto. Η τελευταία, ελληνική εταιρεία με 30ετή εμπειρία στο χώρο της τεχνολογίας, ανέλαβε την αντιπροσωπεία της Gigabyte Communications - ανήκει στην ταϊβανέζικη Gigabyte Technology γνωστή για τα motherboards και τις κάρτες γραφικών. Η συμφωνία αγορά τη σειρά GSmart smartphones. Τα οποία είναι διαθέσιμα ήδη στην αγορά. Παράλληλα, η Crypto λανσάρει τη δική της σειρά tablets, τα Creev.

Η Oracle επεκτείνει τις δυνατότητες του Social Station
Νέες λειτουργικές μονάδες για το Social Station, έναν πρωτοποριακό χώρο εργασίας στο πλαίσιο της πλατφόρμας διαχείρισης κοινωνικών σχέσεων (SRM) του Oracle Social Cloud, ανακοίνωσε η Oracle. Τα νέα χαρακτηριστικά του Oracle Social Cloud συνεισφέρουν στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και βοηθούν τους οργανισμούς να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις δυνατότητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όμιλος Σαρακάκη επιλέγει Office 365
Την υιοθέτηση των Cloud λύσεων της Microsoft, μεταβαίνοντας στην πλατφόρμα Office 365, επέλεξε ο όμιλος Σαρακάκη, από τους μεγαλύτερους εμπόρους και διανομείς αυτοκινήτων σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο, με τη μετάβαση στην πλατφόρμα να δίνει τη δυνατότητα σε 250 χρήστες του ομίλου Σαρακάκη να έχουν πρόσβαση στα πιο σύγχρονα εργαλεία και υπηρεσίες της Microsoft.

Taxibeat Boxi: Παράδοση αντικειμένων Door-to-Door
Μια νέα υπηρεσία για αποστολές αντικειμένων εντός Αθήνας παρουσιάζει το Taxibeat. Η νέα υπηρεσία "Taxibeat Boxi” λειτουργεί ως αναβάθμιση της door-to-door υπηρεσίας αποστολής ασυνόδευτων, που είχε λανσάρει η εταιρεία την περασμένη χρονιά. Ο στόλος των οδηγών του Taxibeat θα μεταφέρει οποιοδήποτε αντικείμενο σε όλη την Αθήνα, από πόρτα σε πόρτα. Φιλοδοξία είναι τα αντικείμενα να παραδίδονται στον προορισμό τους εντός μίας ώρας από τη στιγμή της κλήσης του πελάτη.

Mobile Technology: Νέα τερματικά Λιανικής
Τη νέα σειρά τερματικών CK3X/R της Intermec by Honeywell διαθέτει στην ελληνική αγορά η Mobile Technology, H1 Partner της Honeywell και μοναδικό πιστοποιημένο διεθνές επισκευαστικό κέντρο στην Ελλάδα. Η νέα σειρά ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Λιανικής και είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί σε περιβάλλον αποθήκης και in store applications.

Λύση για Software - Defined Data Centers
Στην κυκλοφορία του Federation Software-Defined Data Center Solution, της πρώτης από τις πέντε λύσεις, που έχει σχεδιάσει να αναπτύξει το EMC Federation, προχωρά η EMC. Η νέα λύση προσφέρει υπό τη μορφή υπηρεσίας (as-a-service) ένα εντελώς virtualized και πλήρως αυτοματοποιημένο (μέσω λογισμικού) κέντρο μηχανογράφησης. Το EMC Information Infrastructure αποτελεί τη στρατηγική συμμαχία των EMC, VMware, Pivotal και RSA.

LG: Νέα οθόνη πολλαπλών χρήσεων
Το νέο monitor “Personal TV”, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οθόνη υπολογιστή αλλά και ως τηλεόραση, παρουσιάζει στην αγορά η LG. Το μοντέλο 24MT55D αποτελεί ιδανική λύση για τους χρήστες, που αναζητούν μία συσκευή με ταυτόχρονα υψηλή ποιότητα εικόνας και λειτουργιών για να χρησιμοποιηθεί ως οθόνη υπολογιστή, αλλά και προηγμένες λειτουργίες, ώστε να προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία στην προβολή ψυχαγωγικού περιεχομένου. 

PEOPLECERT: Ανανέωση συνεργασίας με AXELOS
Τη συνεργασία της με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα AXELOS ανανέωσε για τρία ακόμη χρόνια, έως και το 2017, η PEOPLECERT. Η ΑXELOS, φορέας συνδεδεμένος με το βρετανικό Δημόσιο, είναι ο ιδιοκτήτης ενός ενιαίου συνόλου Βέλτιστων Πρακτικών (Global Best Practice). Οι πιστοποιήσεις της είναι αποδεκτές από τη διεθνή αγορά και έχουν υιοθετηθεί από οργανισμούς, όπως: ΙΒΜ, Hewlett Packard, Alpha Bank, Citibank.

Βραβείο εξωστρέφειας για Intralot
Το βραβείο Business Excellence στην κατηγορία “Εξωστρέφεια” στα InfoCom Awards 2014 απέσπασε η Intralot. "Η διάκριση για την εξωστρέφεια επιβραβεύει τις προσπάθειες μας να παρέχουμε κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μας και επιβεβαιώνει τη δέσμευση μας στην αριστεία και την έμφαση στην καινοτομία σε όλες τις εκφάνσεις της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας", σχολίασε ο Chief of Products and Services του ομίλου, κ. Γιώργος Ζενζεφίλης.

IBM: Νέοι servers για φορτία εργασίας Big Data
Νέους servers, τους IBM Power S824L, οι οποίοι διαθέτουν τον επεξεργαστή POWER8 της IBM, τον πρώτο στον κόσμο που είναι βελτιστοποιημένος για τα πιο απαιτητικά φορτία εργασίας Big Data, παρουσίασε πρόσφατα η IBM. Τα συστήματα OpenPOWER προσφέρουν, σχεδόν κατά 20%, καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης από ό,τι οι server x86, συνδυάζοντας τις τεχνολογίες της IBM και άλλων μελών του OpenPOWER Foundation - συμπεριλαμβανομένης για πρώτη φορά της τεχνολογίας επιταχυντών μονάδας επεξεργασίας γραφικών της NVIDIA.

Στρατηγική συνεργασία Samsung - COCO-MAT
Tη συνεργασία της με την εταιρεία οικολογικών προϊόντων ύπνου, COCO-MAT ανακοίνωσε η Samsung Electronics Hellas, η οποία αφορά τα πλυντήρια Samsung, σειρά Crystal Blue και Eco Bubble. Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πλάνου συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, οι καταναλωτές που επιθυμούν να αγοράσουν πλυντήρια Samsung Crystal Blue 10 ή 12 κιλών, Samsung Eco Bubble 8 ή 9 κιλών DIM ή 8 κιλών, θα λάβουν μοναδικά δώρα COCO-MAT, που ποικίλουν, ανάλογα με το πλυντήριο που θα επιλέξουν.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ