Με μια Ματιά 17/10/2014

Με μια Ματιά

17 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Space
Hellas: Έργο 1,135 εκατ.ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς
Την ενοποίηση και αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών της Τράπεζας Πειραιώς, με έργα συνολικού τιμήματος 1.135.600 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ανέλαβε Space Hellas. Τα έργα αφορούν, μεταξύ άλλων, την ενοποίηση των νέων καταστημάτων και υπηρεσιώ, με την εγκατάσταση νέων τηλεπικοινωνιακών υποδομών, και την αναβάθμιση του δικτυακού εξοπλισμού στα πρώην καταστήματα της ΑΤΕ. Η Τράπεζα ανέθεσε στη Space και την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη».

Η CPI παρουσιάζει 9 νέα μοντέλα Α3 mono MFPs
Τις νέες σειρές ασπρόμαυρων Α3 MFPs, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από την Toshiba, ανακοίνωσε η CPI, επίσημη αντιπρόσωπος της Toshiba στην Ελλάδα. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν την πλατφόρμα της TOSHIBA, e-BRIDGE X, με την οποία επιτυγχάνεται η διαχείριση πολλαπλών λειτουργιών. Με ταχύτητες από 25 μέχρι 85 σελίδες το λεπτό και παραγωγή εγγράφων μέχρι και 600.000 σελ. τον μήνα προσφέρουν αξιόπιστη αντιγραφή, δικτυακή εκτύπωση/έγχρωμη σάρωση, καθώς και δυνατότητα Internet Fax και Air Print.

IQ SolutionsΝέα πλατφόρμα διαχείρισης DR
Το iQ DR, μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης disasterrecovery, που παρέχει ένα γρήγορο και αξιόπιστο περιβάλλον επαναφοράς, σε περίπτωση καταστροφής ή απρόοπτου συμβάντος στα συστήματα των επιχειρήσεων, λανσάρει στην αγορά η IQ Solutions. Το iQ DR προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των δεδομένων αλλά και τη συντομότερη δυνατή επαναφορά σε λειτουργία των συστημάτων και υπηρεσιών πληροφορικής.

Από τα τέλη Οκτωβρίου στην Ελλάδα τα νέα iPad
Διαθέσιμα από τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι στην Ελλάδα τα νέα iPad Air 2 και iPad mini 3, που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Apple. Τα νέα iPad θα είναι διαθέσιμα από το δίκτυο καταστημάτων και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Στα τέλη Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά και οι δυο νέες συσκευές κινητής, τοiPhone 6 και 6 Plus.

Google: Μείωση κερδοφορίας
Μείωση κερδοφορίας και έσοδα υποδεέστερα αυτών, που ανέμεναν οι αναλυτές, ανακοίνωσε για το τρίμηνο, που έκλεισε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο τεχνολογικός κολοσσός της Google. Η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 16,52 δισ. δολ. έναντι 16,57 δις.δολ., που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα δε συνολικά καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 2,81 δισ. δολ. έναντι 2,97 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η πτώση αποδίδεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από το cost-per-click (ήτοι τις διαφημίσεις που προβάλλει η Google), τα οποία περιορίστηκαν κατά 2%.

Icap: Νέα οnline υπηρεσία
Στον αέρα βρίσκεται η online πλατφόρμα του Icap Trade Exchange. Το «Trade Exchange Online» αποτελεί το online περιβάλλον άντλησης και διατίθεται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των Υπηρεσιών Credit Risk. Το νέο εργαλείο ενισχύει τις διαδικασίες λήψης πιστωτικών αποφάσεων, προς την κατεύθυνση της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης φαινομένων ασυνέπειας. 

Νέα εφαρμογή από το ΕΚΤ
Μία νέα εφαρμογή, με το όνομα ΑΒΕΚΤ advancedSearch, για την ενίσχυση των εργασιών καταλογογράφησης και την αξιοποίηση online καταλόγων βιβλιοθηκών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανέπτυξε και διαθέτει χωρίς κόστος το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). H εφαρμογή απευθύνεται σε βιβλιοθήκες και άλλους φορείς που εκτελούν εργασίες καταλογογράφησης, όπως αρχεία, μουσεία, συλλόγους, σε βιβλιοθηκονόμους, εργαζόμενους σε βιβλιοθήκες, φοιτητές, αλλά και σε ιδιώτες.

AOCΠαρουσιάζει φορητή οθόνη Η/Υ
Μια εξαιρετικά ευέλικτη οθόνη, που απευθύνεται σε χρήστες φορητών υπολογιστών netbooks και notebooks, λαν σάρει στην αγορά η AOC. Η νέα myConnect E1759FWU με οθόνη 43,9 εκ. (17.3"),  δημιουργεί επιπλέον χώρο προβολής για αυξημένη αποδοτικότητα στην εργασία. Η συμβατότητα USB 3.0 της οθόνης επιτρέπει πολύ γρήγορη φόρτιση και υψηλή ποιότητα εικόνας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ